KORONA-TILANNE JA KISOJEN PERUUTUKSET

Koronaviruksen vaikutus hallin toimintaan

 

Koronaviruksen leviäminen on yltynyt jo pandemiaksi ja sen leviäminen puhututtaa myös koiraharrastuksissa. Tässä muutamia ohjeita, joita noudattamalla voidaan kukin yrittää omalta osaltamme estää viruksen leviämistä sekä luoda puitteet mahdollisimman turvalliselle treenaamiselle hallissa. 

Jos sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi on flunssan oireita, älä tule hallille. Kyse saattaa olla ihan tavallisesta kausiflunssasta, mutta treenaaminen kipeänä ei ole koskaan fiksua ja samalla saatat turhaan altistaa muita tartunnalle. 

Jos sinä tai joku perheenjäsenistäsi tai läheisistäsi kuuluu riskiryhmään, älä tule hallille. Kukin voi arvioida oman riskinsä itse ja päättää asiasta omalta osaltaan.

Sama koskee myös kouluttajia, kouluttajalla on siis oikeus peruuttaa treenit korona-riskin takia. Kenttä pysyy kuitenkin ryhmälle varattuna, joten halutessaan ryhmäläiset voivat omatoimisesti tulla treenaamaan ryhmäajalla. 

Jos olet hiljattain matkustanut ulkomailla, pidä kahden viikon tauko ennen hallille tuloa. Koronan itämisaika on arvioiden mukaan 2-12 pv (keskimäärin 4-5 pv) (lähde THL).

Muutoin hallilla treenataan toistaiseksi normaalisti sekä viikkoryhmissä että omatoimisesti. Pidetään kuitenkin mielessä nämä muutamat selkeät ohjeet: 

  • Pidetään vähintään 1 metrin turvaetäisyys kanssatreenaajiin sekä kouluttajiin
  • Pestään kädet huolellisesti vedellä ja saippualla. Lisäksi hallilla on käsidesiä, käytä myös sitä tarvittaessa. Käsihygienia on avainasemassa viruksen torjunnassa. 
  • Yski paperiin, hihaan tai kainaloon, älä käsiisi. 
  • Vältä kasvojen koskettelua.

Koronan lisäksi liikkeellä on myös kausi-influenssaa, normaalia flunssaa sekä noro-virusta. Näiden kaikkien leviämistä voidaan ehkäistä näillä samoilla ohjeilla. 

 

Lisäksi koirien kennelyskää sekä vatsatautia esiintyy. Jos koirasi oireilee (yskii, niiskuttaa, pärskii tms.), ei sen kanssa saa tulla hallille. Samalla karanteeniin pääsevät talouden muut koirat, vaikka eivat oireilisikaan. Vahva suositus on, että oireiden päättymisen jälkeen pidettäisiin vielä 2-3 viikon karenssiaika ennen hallille tuloa. Välttäkää myös “yleisiä” juomakuppeja sekä häkkien/lelujen/alustojen jakamista muiden koirien kanssa tartuntavaaran pienentämiseksi.

 

SAGI:n hallitus päätti 12.3. pidetyssä kokouksessaan peruuttaa kaikki SAGI:n alaiset agilitykilpailut toukokuun loppuun saakka. TSAU:n osalta tämä koskee 14.-15.3., 12.-13.4. ja 2.-3.5. suunniteltuja agilitykisoja, jotka siis nyt perutaan. Seuraavat kisat ovat siis näillä näkymin juhannuskisat. 

SPKL tiedotti 13.3. kaikkien tapahtumien peruutuksesta eli myös TSAU:n toko- ja rally-tokokilpailut 4.-5.4. on nyt peruutettu. 

Maksunpalautuksista tullaan tiedottamaan myöhemmin.

 

Epävirallisten kisojen suhteen suhteen tiedotamme myöhemmin lisää. Todennäköisesti myös ne tullaan perumaan.

 

Jäsenten talkoopistevelvoitteiden määrää tullaan päivittämään näiden kisamuutosten mukaisesti. 

 

Turun Seudun Agilityurheilijat ry:n johtokunta seuraa aktiivisesti viranomaisten, Suomen Agilityliiton ja Kennelliiton tiedottamista ja ohjeistusta tullaan päivittämään tilanteen niin vaatiessa.