JOHTOKUNTA TIEDOTTAA: koronan vaikutukset agilityn harrastamiseen

Halli avataan omatoimitreenille 14.5.

 

Hallitus tiedotti 4.5.korona-rajoitusten osittaisesta purkamisesta, mm. että 1.6. alkaen kokoontumisrajoitusten raja nostetaan nykyisestä 10 henkilöstä 50 henkilöön. Aluehallintovirastot jatkoivat yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien kieltoa 31.5. saakka. 

 

Neljä viikkoa sitten tiedotimme ulkokentän avaamisesta harjoittelulle. Koska harjoittelun vapauttaminen on sujunut maltillisesti, avaamme 14.5. alkaen myös hallin harjoittelumaksun maksaneille jäsenille omatoimiseen treenikäyttöön.

 

Hallin käytön ohjeet 14.5.-31.5.2020:

– Harjoittelu sallittu vain harjoittelumaksun maksaneille jäsenille (ei ulosvuokrausta)

– Ainoastaan omatoimiseen harjoitteluun (ryhmätreenit edelleen tauolla)

– Jokaisella kentällä saa olla max 2 ihmistä kerrallaan (eli koko hallissa on aina alle 10 ihmistä)

– Esteisiin saa koskea vain käsineet kädessä

– Pidetään vähintään 2 m turvaväli muihin ihmisiin.

– Ei kenttävarauksia, noudatetaan 20 minuutin treenisääntöä. Eli jos kentällä treenaa joku kun tulet paikalle, ilmoita että olet tulossa seuraavaksi. Kentän käyttäjän pitää antaa treenivuoro seuraavalle 20 min kuluessa.

 

Treenaamaan ei saa tulla, mikäli

  – sinulla tai jollakin perheenjäsenelläsi on flunssan oireita tai

  – jos sinä tai perheenjäsenesi on ollut ulkomailla viimeisen kahden viikon sisällä tai

  – jos sinä tai perheenjäsenesi kuuluu riskiryhmään (kukin voi arvioida oman riskinsä itse ja päättää asiasta omalta osaltaan)

 

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta! 

– pese huolellisesti kädet hallille tullessasi ja hallilta lähtiessäsi

– käytä tarvittaessa myös käsidesiä (löytyy toimiston edestä)

– esteisiin saa koskea vain käsineet kädessä

 

Jokainen vastaa itse omasta turvallisuudestaan ja huolehtii siitä, että ei altista muita. Noudata siis tarkasti hygieniaohjeita ja huomioi muut. Hallin siivousta tehostetaan ja kaikki ovenkahvat sekä wc-tilat desinfioidaan säännöllisesti. 

 

Mikäli omatoimiharjoittelu sujuu hallissa hyvin, voidaan 1.6. aloittaa myös pienryhmien treenit sekä hallin ulosvuokraus. Kouluttajien osallistuminen ryhmätreeneihin on täysin vapaaehtoista, jokainen arvioi oman riskinsä itse. Kenttä pysyy kuitenkin ryhmälle varattuna, joten halutessaan ryhmäläiset voivat omatoimisesti tulla treenaamaan ryhmäajalla. 

 

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. TSAU:n johtokunta seuraa viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä ja varaa oikeuden muuttaa ohjeistustaan milloin tahansa tilanteen niin vaatiessa. 

 

 

Kilpailutoiminnan mahdollinen aloittaminen kesäkuussa

 

Hallitus myös linjasi, että urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin. Vielä ei ole selvyyttä, mitä nämä erityisjärjestelyt tarkalleen ovat, mutta urheiluministeri Hanna Kososen mukaan yleisötapahtumissa voi olla paikalla enemmän kuin 50 ihmistä, jos tapahtuma voidaan järjestää sellaisin järjestelyin, että osallistujat voivat ylläpitää hygieniaa ja riittäviä turvavälejä.SAGI on ilmoittanut, että se tulee selvittämään mitä erityisjärjestelyjä kilpailutoiminnan aloittaminen vaatisi. SAGI tiedottaa asiasta seuraavan kerran 11.5.

Kennelliitto tiedotti 8.5. että Kennelliiton ja jäsenyhdistysten (kennelpiirit, lajiliitot) virallisesti myöntämiä kokeita, kilpailuja ja testejä voidaan järjestää 1.6.2020 alkaen, kun ne toteutetaan viranomaisten ohjeiden ja linjausten sekä Kennelliiton ohjeiden mukaan. Nämä ohjeet laaditaan 15.5.2020 mennessä.