TSAUlla panostamme siihen, että oppiminen on sekä ohjaajalle että koiralle mukavaa, ja harrastaminen on yhteistä kivaa. Yksi perusarvoistamme on koiralähtöinen toiminta ja koiran hyvinvointi – kaikilla kursseilla tehdään koiran ehdoilla ja tahdissa, positiivisin koulutusmetodein. Kursseille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta agilitystä, vaan voit tulla mukaan, vaikka koiran kanssa harrastaminen olisi täysin vierasta! Kurssikohtaiset tarkemmat tiedot löytyvät kulloinkin kurssien ilmoittautumislinkkien takaa.

Lisätiedot

Kaikki kurssit sisältävät teoriakerran sekä kuusi harjoittelukertaa Royal Canin Areenalla, Yrjönalhontie 2, 21420 Lieto. Yksittäisen kurssin hinta on 115 € (TSAU:n jäsenille 80 €). Kurssin hinta sisältää TSAU:n jäsenmaksun eikä liittymismaksua veloiteta kurssin kautta jäseniksi tulevilta. Kurssien aikana koirakoilla on mahdollisuus lunastaa omatoimiharjoittelua varten kuukausikortti puoleen hintaan, eli 40 €/kk. Kuukausikorttien tilaukset TÄÄLTÄ.

Kullakin kurssilla on oma ilmoittautumislinkkinsä, jonka takaa löytyvät kurssin ajankohta, kouluttajatiedot ja ilmoittautumislomake. Tällä hetkellä kurssimme täyttyvät pääsääntöisesti jonosta. Kursseja kuitenkin pyritään aloittamaan säännöllisesti.

Parhaiten saat tietoa alkavista kursseista, kun ILMOITTAUDUT JONOON.

Pentukurssi

Agilityn harrastamisen voi aloittaa jo alle vuoden ikäisen pennun kanssa pentukurssilla, kunhan rokotukset ovat kunnossa. Pentukursseilla tehdään hyvin lyhyitä harjoitteita ja pääasiassa ilman esteitä. Harjoitukset valmistavat agilityyn ja parantavat koiran ja ohjaajan yhteistyötä, sekä luovat pohjaa agilityssa tarvittaville taidoille. Pentujatkokurssilla jatketaan samojen aihepiirien parissa, mutta aletaan totuttaa koiraa myös estesuorituksiin. Kurssi on suunnattu nuorille koirille, ja kurssilla keskitytään paljon itsenäisen ja ohjaajaa kuuntelevan koiran rakentamiseen. Kurssi sopii koirille, joilla ei ole vielä juurikaan harrastustaustaa, yläikäraja on noin 1,5 v.

Alkeis- ja jatkokurssi

Yli vuoden ikäisen koiran kanssa voit tulla suoraan agilityn alkeiskurssille. Kursseille osallistuminen edellyttää, että koira osaa työskennellä ohjaajan kanssa ja hallinnassa halliympäristössä. Alkeiskurssin perusideana on tutustuttaa koira esteisiin, ja saada ohjaaja oppimaan, miten kukin este koulutetaan koiralle. Jatkokurssilla jatketaan estesuoritusten hiomista, ja opetellaan perusohjauksia. Mikäli haluat osallistua suoraan jatkokurssille lähetä alkeiskurssivastaaville sähköpostitse koirasi ikä, rotu sekä sinun ja koiran aiempi agilitykokemus.

Seuraava jatkokurssi alkaa 16.3.2024. Lisätiedot ja ilmoittautuminen TÄSTÄ.

Rallytokon alkeet

Rallytokon alkeiskurssi on suunnattu sellaisille koirakoille, joille rallytoko on täysin vieras laji. Kurssilla lähdetään aivan alkeista: käydään läpi lajin säännöt, sekä miten mikin liike tulee suorittaa, ja miten niitä lähdetään opettamaan koiralle. Kurssin tavoitteena on luoda koirakolle hyvä, ja kantava pohja yhteiseen työskentelyyn, joka kantaa myös muiden lajien parissa. Liikkeiden opetteluun lähdetään leikin ja kehonhallinnan kautta, ja taitojen karttuessa liikkeitä lähdetään yhdistämään kohti rataharjoittelua.

Perustaitokurssi

Mikäli epäilet riittääkö yhteistyötaitonne lajikursseille, suosittelemme osallistumaan perustaitokurssille ennen lajiharjoittelun aloittamista. Perustaitokurssilla panostetaan koiran ja ohjaajan yhteistyöhön ja arjessa tarvittaviin perustaitoihin. Kurssilla opetellaan leikkimään, palkkaamaan tehokkaasti, sekä käsitellään paljon sitä, miten koira oppii ja miten sen kanssa kommunikoidaan.

Kurssien jälkeen koirakolla pitäisi olla hyvät valmiudet jatkaa harrastamista möllitasoisessa viikkoryhmässä tai lajikeskeisellä kurssilla.

Arkitottelevaisuuskurssi

Arkitottelevaisuuskurssilla opetellaan yhdessä arjen perustaitoja, eikä kurssi vaadi aiempaa osaamista. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille. Kurssi on osa arkitottelevaisuuskouluttajien harjoittelua.

Harrastuskoiran perustaitokurssi

Kurssi sopii jatkokurssiksi arkitottelevaisuuskurssille tai kurssille voi tulla myös suoraan, jos perustottelevaisuus on hallussa.

Seuraava harrastuskoiran perustaitokurssi alkaa maanantaina 15.4.2024 klo.17. Ilmoittautuminen TÄÄLTÄ.

Oma kurssi

Kasaa ryhmä (4-6 koirakkoa), niin järjestetään teille oma kurssi! Kerro sähköpostilla, millainen ryhmä ja mistä lajista on kyse, niin yritetään räätälöidä teille sopiva kurssi. Mikäli mielessä on jo sopiva Tsaulainen kouluttaja, mainitse myös siitä.

Jonottaminen kursseille

Uusista kursseista ilmoitetaan ensin jonossa olijoille, jonka jälkeen ilmoittautumislinkki avataan nettisivuille. Ilmoittauduthan jonoon tästä linkistä, mikäli haluat saada postia uusista kursseista.

Jonolomakkeella voit ilmoittaa halukkuutesi osallistua kaikille TSAU:n alkeistason kursseille. Kurssille jonottaminen kannattaa, sillä kurssi-ilmoittautuminen on avoinna noin viikon jonossa oleville, ennen kuin kurssia edes mainostetaan missään. Toisinaan kurssiryhmät täyttyvät jo jonosta, ja kursseja ei edes ehditä julkaista tällä sivulla. Jonottaminen ei tarkoita sitoutumista tiettyyn kurssiin, eikä jonossa ollakseen tarvitse olla TSAU:n jäsen. Jonottamalla varmistat, että saat tiedon uusista kursseista ensimmäisenä.

Lisätietoja kursseista alkeiskurssit@tsau.info