Rally-toko on iloista yhteistyötä koirakon välillä. Rallyssa suoritetaan rataa, joka koostuu erilaisista kylttitehtävistä. Kylttitehtävien määrä lisääntyy aina kun luokkataso kasvaa. Rally-tokossa on neljä eri luokkaa, alokas-, avoin, voittaja- ja mestariluokka. Laji on Kennelliiton hyväksymä virallinen kilpailulaji ja se toimii Suomen palveluskoiraliiton alaisena. Lisää rally-tokosta löytyy Suomen rally-tokoyhdistyksen sivuilta tai SPKL:n sivuilta.

Tsaulla rally-tokoa voi harrastaa vakiryhmässä tai kurssilla. Vakiryhmät pyörivät ympäri vuoden.

Jos sinua kiinnostaa rally-tokon ryhmäpaikka, ole yhteydessä ryhmävastaavaan, ryhmavastaava@tsau.info. Ryhmäpaikalle tai jonoon ilmoittautuneen tarvitsee olla jäsen (jäsenhakemukseen tästä). Ryhmäpaikalla treenavan tulee myös olla maksanut harjoittelumaksun ja ohjaajalla kuuluu olla joko SPKL-kilpailulisenssi tai Sagin agilitylisenssi. Ryhmäpaikkaan kuuluu myös talkoovelvoitteet. Lisätietoa maksuista ja velvoitteista täällä.

Uusista ryhmistä ja vapautuneista ryhmäpaikoista tiedotetaan nettisivuilla, mikäli paikkoja vapautuu jonon ohi ns. vapaaseen hakuun.

Tsaulaisille rally-tokoilijoille on olemassa oma facebook-ryhmä, johon hyväksytään vain TSAU ry:n jäsenenä olevat.

Tulevat kurssit ja tapahtumat

IIRIS HARJUN RALLY-TOKOKOULUTUS

Rally-tokon ylituomari Iiris Harju tulee jälleen kouluttamaan TSAU:lle su 6.11. Kullekin koirakolle varataan aikaa 2 x 15 min yksityistreeniin. Koulutuksen pohjana voi olla ratatreeni, mutta halutessasi voidaan keskittyä myös yksittäisen asian hiomiseen. Koulutuspäivän hinta on TSAU:n harjoittelumaksun maksaneilta jäseniltä 49 €, kannatusjäseniltä 55 € ja ei-jäseniltä 65 €. Ilmoittautuminen alkaa 28.9. ja tsaulaisilla on etusija 10.10. saakka. Lue lisää ja ilmoittaudu:

https://forms.gle/tjdqbhNFnjfc7fZYA

Rally-tokon kisanomaiset treenit 26.3.

 
Turun Seudun Agilityurheilijat ry järjestää tokon ja rally-tokon kisanomaiset treenit TSAU:n hallilla Royal Canin Areenalla la 26.3. klo 10-16.
 
Rally-tokon kisamaiset treenit järjestetään kentällä 1. Olosuhteet pyritään tekemään mahdollisimman kisamaisiksi: Kehässä on tuomari, sihteeri sekä ajanottaja, lisäksi kentän laidalla on yleisöä. Kyseessä ei kuitenkaan ole epävirallinen kilpailu, suorituksista ei anneta arvostelua eikä suorituksia palkita. Koiran palkitseminen ratasuorituksen aikana on sallittua, mutta nameja ei saisi pudota kentälle (jotta jokaisella on “puhdas” rata-alue).
 
Kisanomaiset treenit järjestetään talkoohengessä, joten sitoudut oman suorituksesi lisäksi auttamaan muita mm. tuomarin, sihteerin, ajanottajan ja radanrakennusapulaisen rooleissa. Tuomarin tehtävänä on antaa lähtölupa ja seistä kentällä koirakon suorituksen ajan, sihteeri seisoo joko tuomarin vieressä tai istuu kentän laidalla pöydän ääressä ja ajanottajan tehtävänä on istua häiriönä kehän reunalla. Avustavia rooleja jakaessa huomioidaan koirakoiden suoritusvuorot niin, että oman vuoron ympärillä on hyvin aikaa valmistella oma koira.
 
Osallistujat jaetaan kahteen ryhmään. Aamupäiväryhmä osallistuu kenttien tyhjentämiseen ja kisakehän rakentamiseen, iltapäiväryhmä purkaa kisakehän ja palauttaa agilityesteet paikoilleen treenien lopuksi. Ilmoittautumalla mukaan sitoudut siis olemaan paikalla koko aamu- tai iltapäiväryhmän ajan.
 
Luokkajärjestys: ALO, AVO, VOI, MES.
Alustava aikataulu: aamupäiväryhmä klo 10-13 (ALO-AVO), iltapäiväryhmä klo 13-16 (VOI-MES).
 
Maksut:
TSAU:n harjoittelumaksun maksanut jäsen 5 €
TSAU:n kannatusjäsen 10 €
ei jäseniltä 15 €
 
Mukaan mahtuu 40 koirakkoa eli 40 ratasuoritusta. TSAU:n jäsenet etusijalla. Ilmoittautuminen tapahtuu lomakkeella 6.3. mennessä.
 
Voit ilmoittautua mukaan useammalla koiralla, mutta paikat jaetaan siten, että mahdollisimman moni mahtuu ainakin yhdellä koiralla (eli ilmoittaudu ensiksi ensisijaisella koirallasi).
 
Sisäänkäynti kilpailukehään 1 tapahtuu kentän 4 kautta eli hallin takaosasta. Kentälle 4 rakennetaan lämmittely- ja odotusalua, jossa muutama vuoroaan odottava koira voi valmistautua suoritukseensa. Samaan aikaan hallissa on käynnissä tokon kisamainen harjoitus kentillä 2-3 ja hallin etuosa on varattu kentillä toko-koirakoille. Yleisö saa toki viettää aikaansa myös hallin etuosassa, mutta pyritään välttämään ylimääräisten koirakoiden oleilua hallissa ja rauhoitetaan myös keskikäytävä turhalta liikenteeltä. Eli muistetaan kunnioittaa toistemme kisarauhaa!
 
Tervetuloa viettämään mukavaa päivää rally-tokon parissa! 🙂