Rally-tokolle uusi valmennusryhmä kaudelle 2023-2024

VALMENNUSRYHMÄ KAUDELLE 2023-2024 ON VALITTU, SEURAAVA HAKU LOPPUKEVÄÄLLÄ 2024.

Rallytokon valmennusryhmä on tarkoitettu tavoitteellisille koirakoille, jotka ovat valmiita panostamaan treenaamiseen ja etenemään rallytokossa. Ryhmään haetaan sitoutuneita harrastajia. Valmennusryhmässä jokaiselle ryhmän jäsenelle laaditaan henkilökohtaisesti räätälöity kokonaisuus, valmennussuunnitelma. Kyseessä on siis valmennussuhde, ei perinteinen viikkoryhmä.

Ryhmä valitaan kaudelle 2023-2024 ja kauden/vuoden aikana valmennus sisältää:

  • Säännölliset ratatreenit
  • Tekniikkatreenejä
  • Kisasuoritusten analysointia
  • Henkistä valmentautumista

Ryhmän tarkempi ohjelma muotoutuu ryhmään valittujen koirakoiden mukaan. Tarkoituksena on rakentaa valmennuspolku, jonka avulla koirakko saadaan etenemään halutulle tasolle asti (mahdollisuutena myös valmentautua kohti arvokisajoukkueita (Nordic- ja FCI-säännöt)).

Ryhmälle varattu kenttävuoro on torstaisin klo 18.30-20.00, aloitus elokuussa 2023.

Ryhmään valitaan koirakoita, jotka ovat tavoitteellisia ja sitoutuneita. Ryhmässä annetaan myös kotitehtäviä ja edellytys on, että niitä myös treenataan. Ryhmään hakeva koirakko voi olla mistä luokasta vaan, kunhan tavoitteena on MES-luokassa kisaaminen. 

Valmennusryhmän paikka edellyttää harjoittelumaksun maksamista, erillistä ryhmäpaikkamaksua ei veloiteta.

 

Valmentajana toimii Sanni Murto, alla esittely:

Olen Sanni Murto ja olen toiminut TSAU:n rallytokotoiminnassa mukana ns. alusta asti. Tällä hetkellä toimin kouluttajana ja kilpailuvastaavana seurassa. Toimin myös V-S kennelpiirin rallytokovastaavana.

Rallytokon olen aloittanut vuonna 2014 ja kisaamisen aloitin samana vuonna SM-kisoista jo edesmenneen koirani, auspai Termiksen kanssa. Termiksen kanssa etenimme mestariluokkaan, josta se sai RTK4:n ja kaksi valionarvonkiinnitystä. Termis myös voitti ensimmäisen kennelpiirin piirinmestaruuden vuonna 2018. 

Toinen rallykoirani oli auspai Stella, joka kilpaili mestariluokassa. Nykyiset rallykoirani ovat auspai Parsa, joka on kilpaillut aktiivisesti arvokisatasolla vuodesta 2020 asti. Parsa on saavuttanut useita piirinmestaruusmitaleita, se on ensimmäinen aussie, joka on FI ja SE RTVA, sekä on pärjännyt maajoukkuekarsinnoissa hyvin ensimmäisenä rotunsa edustajana. Lisäksi Parsa on menestynyt rodun omissa vuoden koira -kilpailuissa ja kisannut rallytokoa yhteensä neljillä eri säännöillä (Suomen ja Ruotsin säännöillä, Nordic-säännöillä ja ASCA-säännöillä). Parsan kanssa on kilpailtu myös tokoa, agilitya ja noseworkia.

Nuorempi vahvistukseni on arvokisatasolle kivunnut auspai Lisko, joka ehtinyt kilpailla vasta vajaa kaksi vuotta mestariluokassa. Se on osallistunut kaksiin maajoukkuekarsintoihin ja kisannut joukkueessa SM-kisoissa. Valitettavasti loukkaantumisen vuoksi se ei viime vuonna osallistunut SM-kisoihin yksilöihin. Lisko kisaa myös tokossa. 

Itselläni on kisastartteja rallyssa takana yli 250. Olen kilpaillut yhteensä viidellä koiralla rallytokoa. Tämän lisäksi olen kilpaillut tokossa, agilityssa ja pk-puolella (metsäjälki), sekä koirafrisbeessä. Kokemusta on niin arvokisoista kuin ulkomailla kisaamisesta. 

Kokemuksen lisäksi olen käynyt useita koulutuksia, mm. koulutusohjaajakursseja (arkitottis, rally, agility). Olen kouluttanut koiria jokaisesta roturyhmästä, eli tietotaitoa myös muidenkin kuin paimenten kouluttamiseen on. Oma ns. erikoisalani on vilkkaat ja reaktiiviset koirat, mutta kokemusta on myös aroista, pelokkaista ja aggressiivisista koirista. Tärkeintä koulutuksessa on oikeasti opettaa koiralle vaaditut tehtävät, mutta myös hallita koiran virettä ja kokonaisuutta. Työkalupakissa minulla on useita eri tapoja kouluttaa samoja asioita erilaisille koirille. 

Koulutuksissani käytetään nykyaikaisia koulutusmenetelmiä ja vaadin koiran asiallista ja reilua kohtelua koulutettaviltani.

Päivätyöni teen mekaniikkasuunnittelijana, mutta teen myös sivutoimisesti koirankoulutusta ja sisällöntuottoa. Olen pitänyt jo aikaisemmin pidempiä valmennuskokonaisuuksia, joten valmennustoiminta on minulle tuttua, ja odotankin innolla tulevaa valkkuryhmää.

 

Jos olet kiinnostunut valmennusryhmäpaikasta, hae mukaan!

Hakemukseen pääset TÄSTÄ.

Koiran maksimi-ikä valmennusryhmään on 9 vuotta. Koiran kilpailutasolla ei ole väliä.

Lisätietoa ryhmästä ja kyselyt Sanni Murrolle, snnmrt@gmail.com.

Hakemusten on oltava perillä viimeistään 25.6. TSAU:n johtokunta vahvistaa valmennusryhmän kokoonpanon. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista heinäkuun aikana.