Rally-tokolle uusi valmennusryhmä kaudelle 2024-2025

 

Rallytokon valmennusryhmä on tarkoitettu tavoitteellisille koirakoille, jotka ovat valmiita panostamaan treenaamiseen ja etenemään rallytokossa. Ryhmään haetaan sitoutuneita harrastajia. Valmennusryhmässä jokaiselle ryhmän jäsenelle laaditaan henkilökohtaisesti räätälöity kokonaisuus, valmennussuunnitelma. Kyseessä on siis valmennussuhde, ei perinteinen viikkoryhmä.

Ryhmä valitaan kaudelle 2024-2025 ja kauden/vuoden aikana valmennus sisältää:

  • Säännölliset ratatreenit

  • Tekniikkatreenejä

  • Kisasuoritusten analysointia

  • Henkistä valmentautumista

Ryhmän tarkempi ohjelma muotoutuu ryhmään valittujen koirakoiden mukaan. Tarkoituksena on rakentaa valmennuspolku, jonka avulla koirakko saadaan etenemään halutulle tasolle asti (mahdollisuutena myös valmentautua kohti arvokisajoukkueita (FCI-säännöt)).

Ryhmälle varattu kenttävuoro on torstaisin klo 18.30-20.00, aloitus elokuussa 2024.

Ryhmään valitaan koirakoita, jotka ovat tavoitteellisia ja sitoutuneita. Ryhmässä annetaan myös kotitehtäviä ja edellytys on, että niitä myös treenataan. Ryhmään hakeva koirakko voi olla mistä luokasta vaan, kunhan tavoitteena on MES-luokassa kisaaminen. 

Mikäli valmennusryhmän ryhmäpaikka on koirakon ainoa, ei tästä peritä erillistä ryhmäpaikkamaksua, mutta harjoittelumaksu pitää olla maksettuna. Mikäli kyseessä koirakon toinen ryhmäpaikka (koirakolla voi olla lisäksi normaali ryhmäpaikka toisessa viikkoryhmässä), maksetaan siitä toisesta ryhmästä 2. ryhmäpaikan maksu.

 

Valmentajana toimii Sasha Murto, alla esittely:

Olen Sasha Murto ja olen toiminut TSAU:n rallytokotoiminnassa mukana ns. alusta asti, myös rakentamassa kilpailutoimintaa (hoidin kilpailuvastaavan pestiä 7 vuotta). Tällä hetkellä toimin kouluttajana seurassa.

Rallytokon olen aloittanut vuonna 2014 ja kisaamisen aloitin samana vuonna SM-kisoista jo edesmenneen koirani, auspai Termiksen kanssa. Termiksen kanssa etenimme mestariluokkaan, josta se sai RTK4:n ja kaksi valionarvonkiinnitystä. Termis myös voitti ensimmäisen kennelpiirin piirinmestaruuden vuonna 2018. 

Toinen rallykoirani oli auspai Stella, joka kilpaili mestariluokassa. Nykyiset rallykoirani ovat auspai Parsa, joka on kilpaillut aktiivisesti arvokisatasolla vuodesta 2020 asti. Parsa on saavuttanut useita piirinmestaruusmitaleita, se on ensimmäinen aussie, joka on FI ja SE RTVA, sekä on pärjännyt maajoukkuekarsinnoissa hyvin ensimmäisenä rotunsa edustajana. Lisäksi Parsa on menestynyt rodun omissa vuoden koira -kilpailuissa ja kisannut rallytokoa yhteensä neljillä eri säännöillä (Suomen ja Ruotsin säännöillä, Nordic-säännöillä ja ASCA-säännöillä). Parsan kanssa on kilpailtu myös tokoa, agilitya ja noseworkia.

Nuorempi vahvistukseni on arvokisatasolle kivunnut auspai Lisko, joka on osallistunut niin maajoukkuekarsintoihin, yksilö-SM-kisoihin kuin piirinmestaruuksiin. Lisko on myös kilpaillut ulkomailla. Rallyn lisäksi Lisko tekee tokoa ja pk-puolta. 

Itselläni on kisastartteja rallyssa takana yli 250. Olen kilpaillut yhteensä viidellä koiralla rallytokoa. Tämän lisäksi olen kilpaillut tokossa, agilityssa ja pk-puolella (metsäjälki), sekä koirafrisbeessä. Kokemusta on niin arvokisoista kuin ulkomailla kisaamisesta. 

Kokemuksen lisäksi olen käynyt useita koulutuksia, mm. koulutusohjaajakursseja (arkitottis, rally, agility). Olen kouluttanut koiria jokaisesta roturyhmästä, eli tietotaitoa myös muidenkin kuin paimenten kouluttamiseen on. Oma ns. erikoisalani on vilkkaat ja reaktiiviset koirat, mutta kokemusta on myös aroista, pelokkaista ja aggressiivisista koirista. Tärkeintä koulutuksessa on oikeasti opettaa koiralle vaaditut tehtävät, mutta myös hallita koiran virettä ja kokonaisuutta. Työkalupakissa minulla on useita eri tapoja kouluttaa samoja asioita erilaisille koirille. 

Koulutuksissani käytetään nykyaikaisia koulutusmenetelmiä ja vaadin koiran asiallista ja reilua kohtelua koulutettaviltani.

Päivätyöni teen mekaniikkasuunnittelijana, mutta teen myös sivutoimisesti koirankoulutusta ja sisällöntuottoa. 

Jos olet kiinnostunut valmennusryhmäpaikasta, hae mukaan!

Hakemukseen pääset TÄSTÄ.

Koiran maksimi-ikä valmennusryhmään on 9 vuotta. Koiran kilpailutasolla ei ole väliä. Etusijalla TSAU ry jäsenet. Mikäli ryhmä ei täyty jäsenistä, haku avataan täydennyshakuna myös muille. 

Lisätietoa ryhmästä ja kyselyt Sasha Murrolle, snnmrt@gmail.com.

Hakemusten on oltava perillä viimeistään 30.6.2024 TSAU:n johtokunta vahvistaa valmennusryhmän kokoonpanon. Hakijoille ilmoitetaan valinnoista heinäkuun aikana.