Tarkemmat tiedot rally-tokon SM-kilpailusta sekä mm. yksilö- ja joukkuekilpailun yksityiskohdista löytyy TÄSTÄ

 

Ajankohtaiset osallistumisvaatimukset ja valintakriteerit löytyvät TÄSTÄ.

 

Osallistumisoikeus on puhdasrotuisilla, Suomen Kennelliiton rekisterissä olevilla koirilla, ja kaikilla Suomen Kennelliiton jäsenyhdistyksillä kulloinkin voimassa olevien karsintakriteerien mukaisesti. Koiran ohjaajan tulee olla Suomen kansalainen tai Suomessa vakituisesti asuva henkilö. Juoksuaikaisella nartulla on osallistumisoikeus vain yksilökilpailun mestariluokassa (MES). Juoksuaikainen narttu kilpailee luokkansa viimeisenä.

Mikäli mestariluokkaan (yksilökilpailun karsinta) joudutaan koirakoita karsimaan, mestariluokkaan ilmoitetulta koiralta lasketaan neljän parhaan hyväksytyn mestariluokan tuloksen summa, joka käytetään karsintapisteinä. Tulosten tulee ajoittua edellisen mestaruuskilpailun jälkeen, mutta ennen ko. SM-kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä. Tulosten tulee olla vähintään kahdelta eri tuomarilta. Hallitseva suomenmestari on oikeutettu osallistumaan karsintakilpailuun ilman pistekarsintaa.

Joukkuekilpailuun voivat osallistua Kennelliiton jäsenyhdistykset. Joukkueessa on oltava vähintään kolme koiraa: kaksi alemman luokan (ALO tai AVO) koiraa ja yksi ylemmän luokan (VOI tai MES) koira. Joukkueessa voi olla enintään viisi koiraa: kolme alokasluokan tai avoimen luokan ja kaksi voittaja- tai mestariluokan koiraa. Jokaisella joukkueella on oikeus ilmoittaa yksi varakoira alempiin luokkiin (ALO tai AVO) ja yksi varakoira ylempiin luokkiin (VOI tai MES). Varakoirien tulokset eivät vaikuta joukkueen karsintapisteisiin, eikä karsintapisteitä muuteta poisjääntien vuoksi.