Vallitsevan koronaepidemian takia kilpailussa pitää noudattaa normaalista poikkeavia järjestelyjä sekä ohjeistuksia. Tutustuthan huolella ohjeisiin ja toimit vastuullisesti niiden mukaisesti. Koronaepidemian leviämisen ehkäisy on meidän kaikkien yhteinen asia.

 

Turussa ja sen kehyskunnista Kaarinassa, Liedossa ja Raisiossa suositellaan kasvomaskin (suu- ja nenäsuojain) käyttöä 3.10. alkaen kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää, mukaanlukien sisätiloissa järjestettäviä kilpailuja ja yleisötapahtumia.

 

Tapahtumapaikalle tulevan velvollisuudet 

 • Jokainen kilpailuun osallistuva henkilö osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Kennelliitto, SPKL, TSAU,  kilpailun toimihenkilöt tai tuomarit eivät ole vastuussa osallistujan mahdollisesta korona-altistumisesta tai koronaan sairastumisesta, eivätkä näistä aiheutuvista vahingoista.
 • Kilpailupaikalle ei saa saapua, jos henkilöllä on koronaviruksen oireita. Ylituomarilla on oikeus evätä kisapaikalle pääsy, mikäli henkilölla on joitakin koronavirukseen viittaavia oireita. 
  • Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
 • Muista pitää 1-2 metrin turvaväli muihin henkilöihin/seurueisiin. Myös jonottaessasi esim.  wc-tiloihin.
 • Ohjaaja saa käyttää maskia ja suojahansikkaita kaikissa kilpailun vaiheissa. Suosittelemme maskin käyttöä aina sisätiloissa, erityisesti kun turvaetäisyyden pitäminen on hankalaa, esimerkiksi ilmoittautumisessa, rataantutustumisessa, jonottaessa sekä myyntikojuilla. Eläinlääkärintarkistuksessa pitää käyttää maskia. 
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Käsihuuhdetta on saatavilla mm. hallin sisääntulo-ovien läheisyydessä ja kädet voi käydä pesemässä hallin wc-tiloissa.
 • Rally-toko kilpailujen koronaohjeistus löytyy täältä
 • Tutustu myös THL:n ohjeisiin koronavirustartunnan ehkäisemisestä.
 • Kilpailijan tulee noudattaa kilpailun järjestäjän ohjeita. Mikäli annettuja ohjeita ei noudateta, on ylituomarilla oikeus poistaa tilaisuudesta ko. henkilö.

 

Erityisjärjestelyt koskien yleisöä sekä hallissa oleskelua

 • Pyritään minimoimaan hallissa kerrallaan olevien henkilöiden määrä. Koirat pidetään pääsääntöisesti autoissa tai päiväteltoissa, ainoastaan käynnissä olevassa ryhmässä starttaavat koirat voivat odottaa vuoroaan hallissa (osoitetuilla häkkialueilla). 
 • Pyritään pitämään ovissa yhdensuuntainen liikenne kohtaamisten välttämiseksi. 
 • Koirakot poistuvat hallista välittömästi suorituksensa jälkeen.
 • Hallin etuovesta käynti myyntikojuihin, wc-tiloihin, toimistoon ja buffaan. Poistuminen sivuovista (ei sisäänkulkua).
 • Kisoja voi seurata myös livestreamin välityksellä. Yleisö saa seurata suorituksia hallissa huolehtien turvaväleistä (1-2 m seurueiden välillä). 
 • Mikäli ohjeita ei noudateta, kisajärjestäjällä on oikeus tyhjentää halli muista kuin suorittavasta ja vuoroaan odottavista kisaajista sekä talkoolaisista.

 

Kasvomaskin käyttöohje – näin käytät kasvomaskia oikein

Kopioitu Yliopiston Apteekin sivuilta, katso sieltä myös lisää ohjeita.

 1. Pese tai desinfioi kädet ennen suojamaskin käsittelyä.
 2. Ota suojamaski puhtaisiin käsiin ja vedä suojamaskin korvalenkit kasvojen molemmilta puolilta korvien taakse siten, että suojamaskin ulkopinnalla olevat laskokset osoittavat alaspäin.
 3. Paina suojamaskia nenävarren kohdalta ja vedä toisella kädellä suojamaskin alalaita leuan alle. Älä koske suojaosaan.
 4. Muotoile suojamaskin ylälaidassa oleva nenävahvike painamalla sitä nenävarren kohdalta niin, että suojamaski istuu mahdollisimman tiiviisti, nenän muotoja myötäillen. Varmista vielä, että suojamaskin alalaita on napakasti leuan alapuolella. Älä koskettele suojamaskia enää tämän jälkeen.
 5. Poista suojamaski puhdistetuin käsin tarttumalla korvalenkkeihin. Laita suojamaski heti roskikseen ja kankainen maski muovipussiin tai suoraan pesukoneeseen. Pese tai desinfioi kädet suojamaskin poiston jälkeen.