Päivitetty 4.2.2024

 

Hallin käyttäjä sitoutuu noudattamaan hallin sääntöjä. Hallissa harjoittelevien sekä tapahtumiin ja koulutuksiin osallistuvien koirien on oltava Suomen Kennelliiton määräysten mukaan rokotettuja.

 

Yleiset käytössäännöt:

 • Koiran tulee AINA olla ohjaajansa hallinnassa. Kun et ole harjoitteluvuorossa kentällä, koira on pidettävä kytkettynä sekä hallissa että sen ympäristössä.
 • Hallin käyttäjä on itse vastuussa itsestään ja koirastaan sekä sen mahdollisesti muille aiheuttamista vahingoista.
 • Hallissa tulee noudattaa hyvän käytöksen ja kouluttamisen periaatteita. Mikäli väärinkäytöksiä ilmenee, niistä tulee huomauttaa välittömästi ja tarvittaessa ilmoittaa vastuutaholle. Kiireelliset ilmoitukset eläinten huonosta kohtelusta tehdään aina suoraan joko poliisille ja/tai valvontaeläinlääkärille.
 • Onnettomuustapauksissa: eläinlääkäripäivystys Vettori, Raisio, puh. 0600 12444
 • Huomioi toiset! Väistä ja anna tilaa muille hallinkäyttäjille. Pidä koirasi häkissä tai koukussa kentällä, missä itse treenaat, älä muilla kentillä. Jos koirasi haukkuu jatkuvasti hallissa odottaessa vuoroaan, niin säilytä koiraa autossa. Taataan treenirauha kaikille.
 • Tupakointi on sallittu TSAU-keskuksen alueella vain roskispisteen vieressa olevalla tupakointialueella.

 

Omatoimitreenaajat:

 • TSAU:n varauskalenterista löytyvät kelloajat ja kentät, jotka ovat vapaana omatoimitreenaajille. Huomioi kuitenkin, että ryhmillä on etuoikeus vaihtaa kenttää, mikäli toinen kenttä on tyhjänä, mutta tämä pätee vain ryhmän aloitusaikana. Eli jos omatoimitreenaaja aloittaa treenin esim. klo 18.25 kolmoskentällä, ei neloskentällä 18.30 aloittava treeniryhmä voi edellyttää omatoimitreenaajaa siirtymään pois. Jos sen sijaan ryhmä on ehtinyt jo siirtymään vapaalle kentälle, ei myöhemmin tullut omatoimitreenaja voi edellyttää ryhmän siirtyvän.
 • Omatoimitreenaajilla on 20 minuutin jonotusvuorot eli jos olet treenaamassa ja toinen koirakko tulee jonottamaan kentälle, pitää sinun päästää jonottaja kentälle viimeistään 20 minuutin kuluttua.

 

Mattopinnan kunnosta huolehtiminen:

 • Pyri käyttämään mattopinnalla sisäjalkineita yleisen siisteyden vuoksi. Mikäli käytät kentällä ulkojalkineita, puhdista jalkineet huolellisesti ennen sisälle tuloa. Ulkokäyttöön tarkoitetuilla nastakengillä saa kävellä hallin käytävillä, mutta ei kentillä eikä laatoitetuilla alueilla. Treenattaessa nastakengät on vaihdettava tavallisiin jalkineisiin. Piikkikengät eivät ole ollenkaan sallittuja hallin sisäpuolella.
 • Kaikki esteet tulee kantaa tai kuljettaa apupyörien avulla, niitä ei saa vetää mattoa pitkin. Putkenpainojen kanssa voit käyttää apuna kärryjä, mutta kuljeta kerrallaan vain 3 painoparia.
 • Mikäli koira pissaa/kakkaa/oksentaa matolle, on se puhdistettava maton pinnasta ensin paperilla imeyttäen, minkä jälkeen se on huuhdeltava kevyesti vedellä. Matto päästää huuhteluveden läpi. Käytä myös hajunpoistoainetta, jota löytyy suihkepulloista kentän laidalta. Maksa myös 20€ sottasakko kahvion edessä sijaitsevaan valkoiseen postilaatikkoon (laatikon päällä on kirjekuoria sitä varten). Jos sinulla ei ole käteistä, maksetaan vahinko TSAU ry:n tilille: FI 2643 0921 2011 1014, käytä viitenumeroa 2040. Ulkoiluttakaa koirat hyvin ennen halliin tuontia, ettei vahinkoja satu.
 • Makupalat on poistettava huolellisesti matolta, mikäli niitä käytetään harjoituksissa.
 • Myös kaikenlaiset roskat tulee poistaa kentiltä.

 

Juoksut:

 • Juoksuisen nartun kanssa treenaaminen hallissa on sallittu ainoastaan juoksupöksyt jalassa. Juoksuinen koira saa olla hallissa vain oman suoritusvuoronsa ajan. Ulkokentällä voi treenata rajoituksetta.

 

Esteet:

 • Esteet, joita et käytä treenissä, tulee kerätä kaappeihin ja seinän vierelle omille paikoilleen, ei aitojen viereen. Esteille on merkitty omat paikat, mistä jokaisen on ne helppo löytää.
 • Treenin jälkeen kentälle 1 on palautettava turvallisesti suoritettavissa oleva agilityrata, jossa on vähintään 2 kontaktiestettä. Kentälle 2 on palautettava ainakin A-este, puomi, keinu ja vähintään yksi putki painoineen. Mikäli kenttä on tyhjennetty treenin ajaksi, pitää kontaktien sijoituspaikkojen olla vähintään 3 metriä reunasta tai keskemmällä. Valmiin radan voi kuitenkin jättää kentälle sellaisenaan, jos kontaktit ovat siinä turvallisesti suoritettavissa. Kenttä 3 täytyy tyhjentää esteistä aina käytön jälkeen. Huomioi peili, äläkä siirrä esteitä syrjään sen eteen. Kentälle 4 ei tarvitse palauttaa esteitä.
 • Kontaktiesteitä ei saa siirtää raahaamalla. A-este siirretään nostamalla se pyörille, jolloin se on helppo siirtää. Muista laskea se aina alas siirron jälkeen, vaikka olisit siirtänyt sen vain pois tieltä. Puomi siirretään irrottamalla molemmat rampit ja kantamalla osat halutulle paikalle. Keinusta täytyy ennen siirtoa ottaa painot pois, jonka jälkeen sen voi siirtää nostamalla.
 • Käyttäessäsi putkia treeneissä muista tukea ne kunnolla. Minimimäärä painoja on 1 pari per 1 metri. Eli kuuden metriin putkeen vähintään kuusi painoparia. Tämä koskee kaikkia lajeja joissa putkia käytetään.
 • Jos et käytä rengasta radalla, niin säilytä se avattuna turvallisessa paikassa tai kaapissa.
 • Pituuden tai muurin pehmoesteitä ei saa käyttää istumiseen tai esimerkiksi keinun alastulon pehmentämiseen.
 • Esteet tulee jättää kentälle aina turvallisesti, kun poistut. Kontaktiesteitä ei saa jättää renkaiden päälle. Kontaktiesteitä, putkia, rengasta yms. ei saa jättää kohti aitaa tai seinää, niin että sisään ampaiseva koira voi loukata itsensä. Jos käytät jotain estettä esim. kontaktiesteiden edessä estääksesi koirasi menoa niille, niin poista kyseiset esteet, kun poistut kentältä.
 • Numerot tulee kerätä pois treenin jälkeen, siistiin pinoon kentän reunalle tai kaappiin.
 • Poista ohjurit kepeiltä käytön jälkeen ja ripusta ne telineeseen, mikä löytyy jokaisen kentän seinältä, EI maahan. Verkot palautetaan 4-kentällä olevaan telineeseen. Älä laita tavallisia ohjureita paksuihin kujakeppeihin, ohjurit eivät kestä.
 • Jos este hajoaa tai huomaat hajonneen esteen, niin siirrä se pois tieltä, kiinnitä siihen “RIKKI” lappu (löytyvät kahvion oven vierestä ilmoitustaululta) ja ilmoita siitä sähköpostilla huolto@tsau.info

 

Hallin käyttöohjeita:

 • Ulko-ovia ei saa kiilata pysymään auki. Hallia lämmitetään ja jäähdytetään ilmalämpöpumpuilla ja avonaisista ovista lämpö/viilennys pääsee karkuun. Mikäli jollakin treeniporukasta ei ole avainta mukana niin koputtelee oveen ja joku sisällä olevista tulee avaamaan.
 • Takaovesta on kulku sallittu vain kentille 3 ja 4. Läpikulku kentille 1 ja 2 on kielletty. Koiria ei saa säilyttää takaoven sisäpuolella olevassa pienessä aitauksessa vaan joko häkeissä kentän 1 edessä olevissa looseissa, kenttien 1 ja 2 välisellä käytävällä, autossa tai kentällä muun ryhmän sen salliessa.
 • Hallissa on valaistus erikseen molemmille kenttäpuoliskoille (1 ja 4 sekä 2 ja 3). Laita valot vain sille puolelle, missä treenaat. Sammuta valot lähtiessäsi, jos hallissa ei ole muita. Varmista myös, että sähkölukot ovat päällä (painike toimiston ja ulko-oven välissä). Sähkölukon valon palaessa vihreänä, sähkölukot ovat auki.
 • Ilmalämpöpumppujen säätöihin EI saa koskea eikä niitä saa sammuttaa. Myöskään kahvilan ilmalämpöpumppua ei saa pitää koko ajan kylmimmässä asennossa.
 • Hallilla voi säilyttää omaa häkkiä häkkilooseissa kentän 1 edessä, mutta silloin sen tulee olla myös muiden lainattavissa. Jos et halua, että häkkiäsi lainataan, kasaa se. Kisojen ajaksi häkit on poistettava, varataan loosipaikat kisaajien koirille. Myös huoltorakennuksen pukutiloihin voi tuoda häkkejä, silloin häkin alle on laitettava matto, ettei lattia naarmuunnu. Kun häkki ei ole käytössä, on se kasattava. Huoltorakennusta ei ole tarkoitettu koirien säilytykseen pääsääntöisesti, joten mikäli tila tarvitaan muuhun toimintaan, on häkit poistettava sieltä. Hallilla olevissa häkissä on oltava omistajan nimi ja puhelinnumero.
 • Huoltorakennus sijaitsee kentän 1 vieressä. Sisään pääsee jäsenen avainlätkällä ulkokautta huoltorakennuksen keskellä olevasta ovesta. Sisältä löytyvät suihkutilat, jotka ovat vapaasti jäsenistön käytössä. Vauvojen pesu tapahtuu joko wc-tiloissa tai huoltorakennuksen suihkuhuoneessa. Kahvio on elintarviketila, siellä ei pestä peppuja eikä vastaavasti jätetä vaippoja tms. kahvion roskikseen.
 • Sähköpistokkeiden käyttö ulkona sallittu ainoastaan kouluttajille.

 

Pidetään halli mukavana treenipaikkana kaikille!